Випадок для МЗС кричущий: працівників українського посольства в Польщі підозрюють у корупції, - міністр

09:52 1 березня 2021 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав двох співробітників українського посольства у Польщі, яких підозрюють у корупції. Вони намагалися вивезти з України до Польщі велику кількість валюти, золота і контрабандних сигарет.

Про це Кулеба написав у Facebook, пише Dailylviv.

"Я відкликав з-за кордону двох співробітників, підозрюваних в корупції",- написав Кулеба

Міністр зазначив, що співробітників українського посольства спіймали "на гарячому" вчора, 28 лютого.

"Їх затримали на кордоні при спробі вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота і контрабандних сигарет. Випадок для МЗС кричущий. Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід "не виносити сміття з хати". Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити в смітті", - написав Кулеба.

Він зазначив, що у зв'язку з цим прийняв три рішення:

Обох співробітників відкликано з довгострокової закордонні відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин планують завершити всі формальності щодо цього питання.

Проти обох співробітників почнуть дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Кулеба пообіцяв, що розслідування буде ретельне і швидке.

МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами.

"Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, терплять її чи ні. В МЗС - немає. Я ніколи не буду покривати негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі і людям, а для особистого незаконного збагачення", - заявив Кулеба.

Для українців з березня стартують два нових безвізи

У ПП "Шегині" вперше онлайн показали, як пішоходи проходять контроль у час карантину (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів