Начальниця сільської пошти привласнила понад 120 тис. грн мешканців за комірне

12:57 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Поліціянти задокументували понад тридцять подібних випадків, внаслідок чого громадянам було завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 120 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Як встановили співробітники Золочівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури, 47-річна мешканка одного з сіл Золочівського району, начальниця відділення поштового зв’язку, привласнила кошти більше ніж 30 громадян на загальну суму понад 120 тисяч гривень.

Зловмисниця отримувала від листонош грошові кошти, які ті отримували готівкою від мешканців села як оплату за комунальні послуги, електроенергію, газопостачання та інші послуги. 

Читайте також: У Львові поштарі придумали схему крадіжок айфонів: 8 поцупили

Однак, отримані готівкові кошти начальниця не оприбутковувала в касу, а привласнювала і надалі витрачала на власні потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Читайте також: Вантажник та його спільник вкрали гроші з пошти на Львівщині

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів