На Яворівщині судитимуть поліціянтів-хабарників

17:15 21 вересня 2016 р.

Прокурор Львівської області запевнив громаду Яворівського району, що всі корупціонери будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Учора, 20 вересня, під час спільної робочої поїздки прокурора області Юрія Квятківського й голови Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та керівників правоохоронних структур до Яворівського району відбулося їх спілкування з громадою, представники якої цікавилися станом досудового розслідування в низці кримінальних проваджень. Зокрема, стосовно голови селища Івано-Франкове у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з підробленням рішення сесії сільської ради щодо надання у власність фізичній особі земельної ділянки.

Юрій Квятківський поінформував, що селищному голові повідомлено прокуратурою про підозру за частиною 1 статті 366 (службове підроблення) і частиною 4 статті191 (розтрата комунального майна) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування у цій справі перебуває на завершальній стадії, судом розглядається клопотання про відсторонення посадовця від займаної посади. Крім цього, сторону захисту у вказаному провадженні повідомлено про завершення досудового розслідування і після ознайомлення останніх з матеріалами слідства, обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Також громаду цікавило питання притягнення до кримінальної відповідальності посадовців Яворівського відділення поліції, затриманих при одержанні хабарів. Прокурор області зауважив, що за цими фактами прокуратурою області вже завершено досудове розслідування, а обвинувальні акти скеровані до суду.

Зокрема, він зазначив, що слідчим управлінням прокуратури області у квітні поточного року направлено до суду обвинувальний акт стосовно інспектора нагляду сектору превенції патрульної поліції, уповноваженого здійснювати провадження у справах про адміністративні правопорушення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною статті 368 Кримінального кодексу України. Цей інспектор одержав хабар у розмірі шість тисяч гривень за непритягнення особи до адміністративної відповідальності.

Крім цього, обвинувальний акт стосовно старшого інспектора дозвільної служби патрульної поліції, який вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 3,5 тисячі гривень за виготовлення дозволу на право зберігання і носіння спецзасобу для відстрілу гумовими кулями також у липні поточного року слідчими прокуратури скеровано до суду. Наразі у цих кримінальних провадженнях триває судовий розгляд у Яворівському районному суді.

Про це повідомили сьогодні, 21 вересня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів