На вебпорталі Держмитслужби можна перевірити легальність кожної іномарки

20:51 10 червня 2020 р.

Фото до новини

Відтепер усі сервіси, які надає митниця, а також інформація про них, містяться на офіційному вебпорталі Державної митної служби України customs.gov.ua.

На вебпорталі є інтерактивна карта роботи пунктів пропуску (далі — ПП) на час карантину. На ній позначені усі ПП — відкриті та закриті, — як для пасажирського (в т.ч. пішохідного), так і для вантажного сполучення. Інформація на карті постійно оновлюється, враховуючи поступове відкриття пунктів пропуску Урядом України та країнами-сусідами.  

У червні вебпортал поповниться мапою митної інфраструктури, яка відображатиме актуальний стан ПП із детальною інформацією по кожному з пунктів пропуску. За допомогою фільтрів можна буде знайти місця митного оформлення в регіоні, який цікавить; переглядати пропускну здатність ПП і навіть відстежувати ситуацію на місці (приміром, із чергами) у режимі відеотрансляції (у випадку наявності такої камери).

За допомогою інтерактивного модуля аналітики імпортно-експортних операцій https://bi.customs.gov.ua/ — можна буде дізнатися середню митну вартість імпортованого авто з різних країн. 

Досить просто на вебпорталі можна перевірити автомобіль за VIN-кодом та пересвідчитись, що він дійсно пройшов митне оформлення в Україні і завезений легально, зі сплатою усіх зборів (інформація доступна з 2014 року).

Крім того, на вебпорталі міститься вичерпна інформація, коли громадянам слід прямувати на зелений, а коли — на червоний коридори при перетині кордону; для бізнесу — які товари заборонені, а які мають обмеження (квоти) для переміщення.  

Представникам бізнесу буде корисним «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», в особистому кабінеті якого вони можуть онлайн здійснити перевірку митної декларації, отримати інформацію щодо класифікації товарів, рахунків для сплати митних платежів та ін. Працюватиме на новому вебпорталі й онлайн система скарг на роботу митниць, де можна повідомити про проблему і відстежувати статус обробки звернення.

Громадян просять пропозиції чи зауваження щодо розвитку вебпорталу надсилати на адресу: service-desk@customs.gov.ua 

Про це повідомила пресслужба Держмитслужби.

Пішки до Польщі потрапляють лише через пункт пропуску «Шегині». Чому тут черги (відео), - роз'яснення Держприкордонслужби. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів