На Сихові штрафують водіїв за паркування на газонах

13:31 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Лише за цей рік на Гарячу лінію міста надійшло 145 звернень від мешканців щодо паркування приватних транспортних засобів на газонах.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Звернення опрацьовують інспектори з паркування і спільно з районними адміністрація проводять рейди та штрафують порушників. Однак, штраф за неправильне паркування становить лише 340 грн. Тоді як збитки від такого паркування можуть бути значно більшими, бо знищується газон, руйнується бордюр, який визначає межі газону, а ще часто пошкоджуються комунікації, які там прокладені. Окрім того, що сліди та «рови» від коліс авто створюють не найкращий вигляд території.

Цього тижня такий “рейд” відбувся у Сихівському районі. Менше як за годину у радіусі 1 км у Сихівському районі інспектори з паркування виявили 10 автівок, які стояли на газонах, а також безліч слідів від коліс авто, які були припарковані раніше.

«Згідно з правилами дорожнього руху, газон - це однорідна ділянка з дерновим покриттям, яка штучно утворюється шляхом висаджування рослин або дернування. Паркуватися на газонах заборонено.

Читайте також: За стоянку на газонах у Львові штрафують на 340 грн

Утім, на жаль, такі паркування є досить частими, навіть систематичними. Кількість таких порушень постійно зростає і звернення на Гарячу лінію з цього приводу теж. Ми вдячні тим мешканцям, які звертаються на Гарячу лінію і повідомляють про такі порушення. І заохочуємо всіх не бути байдужими, адже це наше місто, в облаштування газону вкладається праця людей, бюджетні кошти. Тому від нашої позиції багато залежить», - розповідає інспектор з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності Володимир Пеленський.

«Якщо ж порушник не сплачує штрафу, то ми виносимо постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо він і далі не оплачує, то тоді усі матеріали справи передаємо виконавчій службі. Далі вона відкриває виконавче провадження, яке може нести для порушника багато негативних наслідків, зокрема блокування його рахунків», - додає інспектор з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності Віктор Сеньковський.

Читайте також: У Львові штрафують водіїв фур, які паркуються у спальних районах

Як наголошує Ольга Онищак, фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації, паркування на газонах завдає значно більших збитків, ніж передбачений штраф.

Читайте також:  На сайті управління безпеки ЛМР можна перевірити, чи авто перебуває на арештмайданчику: як це зробити

«Хаотичне паркування на газонах, у першу чергу, завдає збитків місту. Адже за кошти міського бюджету на газонах засіюємо траву, облаштовуємо сам газон. Зрештою, на багатьох газонах проходять комунікації чи розміщені люки водо-, чи теплопостачання. Тому, коли водії паркують свої авто на газоні, це все руйнується. А відновлювати доводиться за кошти громади міста. Тобто ми подвійно оплачуємо роботи. Тому, проводячи такі рейди, хочемо, щоб таких порушень було якомога менше, щоб водії були свідомими і не нищили траву, квіти і шанували вкладену в це працю», - пояснює фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації Ольга Онищак.

Нагадаємо, у Львові інспекторам з паркування обіцяють можливість бронювання від військової служби.

Читайте також: Водій Tesla виграв суд у львівського паркувальника. Департамент ЛМР відшкодує усі збитки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів