На стадіоні СКА у Львові знайшли зброю й боєприпаси (оновлено)

18:00 21 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

На вулиці Клепарівській натрапили на автомат АКСУ-74, снайперську гвинтівку СВД «Драгунова» й два пістолети Макарова.

В одному зі закинутих приміщень стадіону СКА у Львові, в центрі міста, оперативники виявили цілий арсенал сучасної зброї та вибухівку. Знахідку перевіряють чи не привезена вона із зони АТО.

Юлія Галущак із військової прокуратури Львова розповіла: «Нам надійшло оперативне повідомлення, про те, що на території стадіону виявлено схованку зброї. Туди були направленні спеціалісти. Місце оглянули там й справді виявили зброю. Зокрема автомат АКСУ-74 та боєприпаси до нього, магазини. Снайперську гвинтівку СВД «Драгунова» з боєприпасами. Два пістолети Макарова і припаси, 14-міліметрові патрони». 

Уся знайдена зброя була акуратно завернута в пакунки та обгорнута в старі простирадла. Наразі слідчі прокуратури проводять експертизу, з'ясовують, звідки саме вона взялася, та хто придумав для цього арсеналу схованку на стадіоні.

Юлія Галущак розповіла також: «Перевіряємо чи ця зброя не була залучена в якомусь вбивстві чи грабежі. А також чи не викрадена вона із військових частин, які розташовані в зоні АТО та яким чином опинилася вона у Львові».

Про це повідомили сьогодні, 21 квітня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували фото з місця події. Натомість у прес-службі міськради повідомили у вівторок «Щоденному Львову»:

«Сьогодні у Львові в покинутому підземному приміщенні виявили пакунки зі зброєю та вибуховими пристроями», – 

«Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні, 19 квітня, о 10:45 у Шевченківський районний відділ ДСНС у Львівській області повідомили, що в покинутому підземному приміщенні на території стадіону СКА на вулиці Клепарівській в виявили пакунки зі зброєю і вибуховими пристроями.

Під час обстеження виявили декілька упаковок, які містили: автомат АКСУ-74 (боєприпаси до нього, магазини та підсумки); снайперську гвинтівку СВД «Драгунова» (боєприпаси до неї); два пістолети Макарова та боєприпаси до них; два патрони калібру 14 мм. Слідчо-оперативна група управління МВС України вилучила для дослідження виявлені боєприпаси та зброю. Проводяться слідчі дії. 

У разі виявлення боєприпасів або предметів, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, потрібно: негайно припинити всі роботи в районі виявлення вибухонебезпечних предметів (ВНП); за можливістю попередити про підозрілий предмет осіб, які знаходяться поруч; позначити місце перебування предмета, а при можливості огородити його (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо); негайно повідомити про знахідку чергові служби МНС та МВС за номерами 101,102 (повідомлення робити не поспішаючи, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця знаходження ВНП); не палити, не користуватись запальничками, іншими джерелами відкритого вогню та предметами, що можуть його утворювати; не торкатись підозрілого предмету;  у жодному разі не намагатися переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення; очікувати на безпечній відстані від місця знаходження ВНП або предмета, схожого на нього, представників органів місцевої влади, МНС, МВС, при цьому здійснюючи заходи щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів