На львівських міліціонерів скаржаться, що катували затриманого

13:09 7 жовтня 2013 р.

А також вимагали гроші й чинять тиск, примушуючи відмовитися від показань та забрати заяву з прокуратури.

29-річний Дмитро Флекман заявив інформаційному порталу Єврейського фонду України – «Киеву еврейскому», що його жорстоко побили у Львові міліціонери, котрі ще й, як він запевняє, справили на нього нужду та погрожували підкинути йому наркотики, якщо не привезе 10 тисяч доларів. Зі слів Дмитра Флекмана, 1 жовтня близько 15:00 його затримали на вулиці двоє невідомих чоловіків, які представилися міліціонерами, викрутили йому руки, заштовхали його в автомобіль, а у відповідь на запитання про те, в чому справа й що від нього хочуть, завдали двох ударів по голові.

«Киев еврейский» цитує й такі твердження свого дописувача: «Привезли мене в міське управління міліції, яке знаходиться за адресою Львів , вул. Степана Бандери, 1. Завели в якийсь кабінет, відібрали у мене особисті речі (в`язку ключів, краплі для очей, мобільні телефони «Самсунг» і «iPhone 5», золоту банківську карту, квитанцію про зарахування грошових коштів на банківський рахунок і 300 гривень) без понятих та документальної фіксації. Після чого один із співробітників міліції запитав у мене ПІБ і кого зі співробітників міліції чи СБУ я знаю і можу подзвонити, на що я відповів, щоб мені чітко сформулювали, в чому справа і що від мене хочуть».

Після цього, розповідає також Дмитро Флекман, його почали бити ногами – зі словами «ти що, ще не зрозумів, ми тебе закриємо, суши сухарі». «Потім мене відвели в сусідній кабінет, в кінці коридору, де продовжували бити палицею, ногами і залізним предметом схожим на монтировку. Один із співробітників міліції мені сказав: «Або ти привозиш 10,000 доларів, або ми їдемо до тебе додому і знаходимо там кокаїн», на що я відповів, що я ні в чому не винен і грошей їм везти не буду», – додає Дмитро Флекман.

Через деякий час, із його слів, від нього зажадали назвати пін-код до банківської карти, щоб зняти доступні майже 40 тис. гривень. Дмитро Флекман стверджує також, що коли міліціонери дізналися, що у нього – єврейське прізвище, то почали ображати його і жорстоко бити.

«Співробітник міліції сказав, що зробить зі мною те, що колись робив Гітлер, розстебнув штани і справив свою нужду на мене. Після чого мені сказали сидіти тільки на підлозі, оскільки смердючим євреям заборонено сідати на стільці», – заявив також Дмитро Флекман.

Із його слів, через деякий час прийшов ще один співробітник, який представившись начальником розшуку, спочатку завдав хлопцеві кілька ударів, а потім попросив його «допомогти управлінню, розплатившись банківською карткою за комп`ютер і принтер з «Фокстроту», і йти додому, оскільки «хлопці погарячкували». Дмитро Флекман стверджує також, що коли він відмовився, то його під тиском змусили відмовитися від будь-яких претензій до міліціонерів, «покласти всі свої речі в кишені, викликали слідчого і понятих».

Дмитро Флекман твердить також, що коли він вийшов з міського управління міліції о 21:10, топо дорозі додому знепритомнів. «Коли отямився, попросив перехожу викликати мені швидку Того ж вечора я був госпіталізований з нанесенням тілесних ушкоджень середньої тяжкості. На наступний ранок я написав заяву до прокуратури...» , – додав він. Окрім того, заявляє, що його примушують відмовитися від своїх показань і забрати заяву.

Однак пошук в інтернеті словосполучення «Дмитро Флекман» призвів до датованого 15-м травня 2007 року повідомлення київської газети «Коммерсантъ Украина» про те, що наметове містечко біля пам’ятника Тарасу Шевченкові у Львові намагалися поставити активісти громадської організації «Союз Молоді регіонов України» на чолі з першим заступником голови її обласного осередку Дмитром Флекманом. Однак столичне видання цитувало тоді ж голову Львівського обласного осередку «Партії регіонів» Олексія Радзієвського: «Пан Флекман не є членом нашої партії й не входить у молодіжную організацію».

Тому заява Дмитра Флекмана «Киеву еврейскому» також здатна спонукати до сумнівів. Тим паче, що в Україні зараз триває «антифашистська» кампанія.

Як повідомляв «Щоденний Львів», дисциплінарний комітет ФІФА заборонив впускати 11 жовтня глядачів на відбірковий матч чемпіонат світу 2014 року між збірними України й Польщі у Харкові й проводити на стадіоні «Львів Арена» матчі турнірів під егідою ФІФА до закінчення відбору на чемпіонат світу 2018 року, бо повірив свідченням громадської мережі «Футбол проти расизму в Європі» («FARE»), що 6 вересня під час матчу збірних України й Сан-Марино на стадіоні «Арена Львів» вболівальники першої з них нібито демонстрували расизм і нацизм.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

«Киев еврейский»

 

новобудови Львів