На Львівщині звільнено з органів внутрішніх справ автоінспекторів-хабарників

20:50 23 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

До дисциплінарної відповідальності притягнуто за відсутність належного контролю та за дотриманням дисципліни і законності в очолюваних підрозділах» керівників підрозділів ОВС області

Інспекторів ДПС ДАІ ГУМВС України у Львівській області, котрі вимагали 18 квітня від водія автомобіля неправомірну вигоду в сумі 50 доларів США за не притягнення його до адміністративної відповідальності, звільнено з органів внутрішніх справ. А почалося все зі звернення до прокуратури Старосамбірського району громадянина, котрий повідомив про те, що 18 травня у Старосамбірському районі, інспектори ДАІ вимагали у нього неправомірну вигоду у сумі п’ятдесят доларів США занепритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

За словами заявника, вказану суму він передав працівникам ДАІ. Відтак прокуратурою Старосамбірського району було розпочате кримінальне провадження – за частиною 3 статті 368 (прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. За фактом неправомірних дій працівників ДАІ було проведено службове розслідування.

«За грубі порушення службової дисципліни, положень Закону України «Про міліцію», Дисциплінарного статуту ОВС України, що призвело до надзвичайної події та дискредитації правоохоронних органів на двох працівників ДАІ накладено дисциплінарне стягнення – звільнення з органів внутрішніх справ. Відповідний наказ мною підписаний», – повідомив начальник ГУМВС України полковник міліції Дмитро Загарія.

Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто ряд керівників підрозділів ОВС Львівщини «за відсутність належного контролю та за дотриманням дисципліни і законності в очолюваних підрозділах». Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів