На Львівщині знезброїли чоловіка, який погрожував підірвати будинок

12:32 5 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

У Дрогобицькому районі затримали чоловіка, котрий погрожував підірвати будинок, і вилучили у нього предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку.

Про це розповіли в суботу, 5 жовтня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також поінформували: «4 жовтня до поліції надійшло повідомлення про те, що 45-річний житель одного зі селищ в Дрогобицького району, перебуваючи внетверезому стані, погрожує підірвати гранату в своєму будинку. На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та працівники інших служб».

«У чоловіка вилучили предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку. Усе скеровано на експертне дослідження. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховим речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання – до семи років позбавлення волі. Зловмисник затриманий», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Очільник поліції Львівщини Василь Віконський зазначив: «За незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність, але я нагадую, що на Львівщині до кінця жовтня триває місячник добровільної здачі зброї, під час якого будь-хто може здати у підрозділи поліції зброю, боєприпаси чи вибухові речовини, які зберігаються без відповідних дозволів – та уникнути при цьому кримінальної відповідальності. В окремих випадках, наприклад, якщо йдеться про мисливську зброю, її можна зареєструвати на себе та користуватись на законних підставах»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів