На Львівщині затримано при одержанні хабара двох митників (оновлено)

10:15 12 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті військової прокуратури Західного регіону України

Державний інспектор митного поста «Краківець» отримав хабар за сприяння у ввезенні в Украіну транспортного засобу.

Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров повідомив сьогодні, 11 листопада:

«Співробітники Головного управління власної безпеки Державної фіскальної служби України спільно з ‪‎СБУ‬ та військовою прокуратурою затримали інспектора митного поста «Краківець» Львівської митниці. Державного інспектора затримали за отримання хабара (неправомірної вигоди) в сумі $200 за сприяння у ввезенні в Украіну транспортного засобу.

У ході операції також був затриманий працівник Львівської митниці (відділ протидіі контрабанди), якому інспектор передавав отриманий хабар. Відкрита кримінальна справа, проводиться розслідування».

Насіров повідомив це сьогодні, 11 листопада, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де також опубліковано фотографії з місця затримання. Натомість у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України розповіли в середу:

«11 листопада 2015 року військовою прокуратурою Західного регіону України спільно з оперативними співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Львівській області в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України) державним інспектором відділу митного оформлення митного поста «Краковець» Львівської митниці Державної фіскальної служби України від суб'єкта підприємницької діяльності за сприяння у безперешкодному митному оформленні транспортного засобу, ввезеного на територію України з Республіки Польща. Предмет хабара вилучено під час проведення обшуку службових приміщень митниці.

Як повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк, проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Корупціонера затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Про це повідомили 1й листопада в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, де також опублікували фотографії з місця затримання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів