На Львівщині затримали керівника відділу РДА

19:28 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Керівник відділу райдержадміністрації та сільський голова на Львівщині вимагали п’ять тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в Департаменті захисту економіки Національної поліції України, де також розповіли: «Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції викрили посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування в організації корупційної схеми здобуття перемоги учасників у земельному аукціоні. Певна «винагорода» була запорукою у прийнятті рішення з визначенням переможця».

«Слідчим управління ГУНП у Львівській області було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Під час слідства правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцями неправомірної вигоди», – поінформували також в Департаменті захисту економіки.

«Начальник відділу агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій та сільський голова вимагали від підприємця п’ять тисяч доларів неправомірної вигоди. Надавши посадовцям кошти, останні гарантували йому перемогу під час проведення земельного аукціону. Внаслідок перемоги останній отримує в оренду земельну ділянку площею п’ять гектарів», – розповіли також в Департаменті захисту економіки.

«Сьогодні, 24 квітня, працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України викрили начальника відділу РДА під час отримання ним першої частини хабара. Правоохоронці вилучили дві тисячі доларів. Затримали посадовця неподалік районної державної адміністрації. У службових кабінетах керівника відділу райдержадміністрації та сільського голови проводяться санкціоновані обшуки», – повідомили також в Департаменті захисту економіки та опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів