На Львівщині затримали директорку школи з окупованої Луганщини

14:29 17 липня 2024 р.

Фото до новини

СБУ затримала колаборантку з Луганщини, яка забезпечувала освітній процес за програмою країни-агресора.

Про це інформує управління СБУ у Львівській області, пише DailyLviv.com.

Під час комплексних заходів на Львівщині контррозвідка Служби безпеки викрила колишню «директорку» однієї зі шкіл тимчасово окупованої частини Луганщини.

Нею виявилась мешканка міста Антрацит, яка після захоплення населеного пункту пішла на співпрацю з рашистами. 

За даними слідства, на момент окупації жінка обіймала посаду директора однієї з шкіл.

Колаборантка запроваджувала «освітні стандарти» країни-агресора в українському навчальному закладі та схиляла вчителів до співпраці з окупантами.

Своїми діями вона допомагала загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, а також поширювала ворожу методику викладання і залучала учнів до прокремлівських заходів.

Згодом фігурантка вирішила провідати свою доньку у Києві і для цього намагалася в’їхати на підконтрольну Україні територію через рф та Євросоюз.

Проте контррозвідники СБУ затримали зловмисницю під час перетину державного кодону через пункт пропуску «Угринів» на Львівщині.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисниці обрано запобіжний захід і вона не зможе покинути територію нашої держави для уникнення правосуддя. Триває слідство.

Викриття протиправної діяльності здійснювали контррозвідники та слідчі Управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівська обласна прокуратура.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів