На Львівщині за вбивство родича ув’язнюють на п’ять років

16:07 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: unt.ua

Злочин було скоєно під час побутової сварки в стані алкогольного сп’яніння.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомляє сьогодні, 18 листопада, про вирок Стрийського міськрайоного суду за вбивство під час побутової сварки 29-річним племінником його 54-річного дядька. А розпочалося все з того, що 30 листопада минулого року в Стрийський міськвідділ міліції зателефонувала 45-річна місцева мешканка й повідомила про смерть свого брата.

Співробітникам слідчо-оперативної групи міліції, які прибули на місце трагедії, жінка розповіла, що покійний проживав у батьківському домі разом з нею та її дітьми й зловживав спиртними напоями, що часто призводило до сімейних сварок та конфліктів. Під час проведення огляду місця події правоохоронці запідозрили, що смерть чоловіка мала насильницький характер. Це підтвердилося під час проведення експертизи, за висновком якої, причиною смерті чоловіка став травматичний шок – як наслідок множинних переломів ребер.

У ході слідства працівники міліції з’ясували, що близько 21 години 29 листопада 2012 року між 54-річним чоловіком та його племінником виникла суперечка, яка згодом переросла в бійку. За словами останнього з них, конфлікт припинився тоді, коли він відштовхнув дядька і той впав на розкладне крісло.

У судовому залі вбивця визнав свою вину й щиро розкаявся у вчиненому. Обираючи міру покарання підсудному, Стрийський міськрайоний суд врахував всі обставини справи. Відтак за вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) 29-річного чоловіка засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів