На Львівщині за кривду довкіллю й надрам притягнуто до відповідальності сімох посадовців

14:27 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Прокурори перевірили дотримання відповідних вимог законодавства.

Як наслідок, прокуратурою Червонограда за матеріалами Державної екологічної інспекції у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України за фактом забруднення одним із приватних підприємств прісних підземних вод. Прес-служба прокуратури Львівської області інформує також, що вказані води відносяться до корисних крпалин загальнодержавного значення, а збитки, завдані державі, становлять близько 140 тис.грн.

Окрім того, прокуратурою Жовківського району Львівської області розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення за ч.2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне видобування одним із приватних підприємств сировини цегельно-черепичної (глини) без спеціального дозволу на користування надрами, акту про надання гірничого відводу, проекту розробки і рекультивації родовища, документів, які б посвідчували право на земельну ділянку та без жодної плати за користування надрами тощо.

А загалом упродовж року органами прокуратури Львівської області на даному напрямі роботи вже розпочато шість кримінальних проваджень. За наслідками розгляду 10-ти документів реагування сімох посадовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування притягнуто до відповідальності

У тому числі – одна посадова особа органу контролю.  Ще 16 подань перебувають наразі на розгляді.

Окрім того, скасовано два незаконні рішення місцевих рад та заявлено чотири позови про стягнення понад півмільйона гривень збитків, завданих самовільним використанням надр. На даний час, уже три таких позовина суму 300 тисяч грн. судами задоволено.

dailylviv.com

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів