На Львівщині виявили 20 порушень умов карантину

09:00 21 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Правоохоронці закликають ретельно дотримуватись вимог постанови Кабінету міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу «Covid-19» та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо уникнення зараження короновірусом.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли: «Правоохоронці виявили 20 березня під час патрулювання у Львові три магазини, у яких здійснювалась торгівля товарами, які не є продуктами харчування або предметами першої необхідності. Випадки порушення правил торгівлі за умов карантину також були виявлені у Червонограді, Трускавці, Самборі, Жидачеві та в одному з сіл Старосамбірського району».

«Роботу закладів, у яких працівники продовжували надавати послуги населенню (перукарня, майстерня, ломбард, заклад громадського харчування), поліцейські виявили у Львові, Трускавці, Пустомитах та в одному з сіл Сколівського району. Щодо порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Загалом від запровадження карантинних заходів поліцейські виявили у Львові та на території області 20 випадків порушення постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу «Covid-19», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«На виконання постанови Кабміну, до 3 квітня співробітники служб та підрозділів Головного управління Національної поліції Львівщини, а також Управління патрульної поліції Львівської області працюють у посиленому режимі. Проводяться заходи, головною метою яких є мінімізація негативних наслідків розповсюдження вірусу, збереження життя та здоров’я громадян. Збільшено кількість патрулів, котрі несуть службу з охорони публічного порядку у Львові та на території області», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Окрім того, згідно цієї ж постанови забороняється проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Також заборонено (за деякими винятками) діяльність суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення. Обмеження також стосуються пасажирських перевезень», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Як інформував «Щоденний Львів», правоохоронці продовжують заходи зі запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів