На Львівщині ув'язнили на п'ять з половиною років винуватця ДТП, унаслідок якого загинула людина

11:01 2 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bilahata.net

Як повідомили в п’ятницю у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, у Самборі засуджено до п'яти років позбавлення волі чоловіка, котрий скоїв ДТП у нетверезому стані.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 2 січня, що в Самборі засуджено до п'яти років позбавлення волі чоловіка, котрий скоїв ДТП у нетверезому стані. У повідомленні також конкретизують:

«39-річний самбірчанин керуючи автомобілем «Mercedes Benz» рухався у напрямку центральної части міста Самбір. Водій не врахував дорожню ситуацію, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковим автомобілем «MercedesBenz». Внаслідок ДТП постраждали троє осіб, один з них від отриманих травм помер у лікарні.

За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. У судовому засіданні вина водія-винуватця була доведена повністю.

Варто зазначити, що за кермом він знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Суд визнав його винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років і шести місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів строком на три роки.

Крім того, суд задовольнив позовні вимоги потерпілої сторони, яка втратила члена сім’ї, щодо стягнення з засудженого моральної шкоди в сумі сто тисяч гривень та матеріальної – в сумі 12800 гривень. Крім того, засудженому доведеться також  відшкодувати судові витрати по справі за проведення експертиз у сумі понад 10 тисяч гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів