На Львівщині вкотре не пропустили до Польщі тисячі пачок сигарет (відео, оновлено)

14:05 12 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Контрабанду виявлено в пункті пропуску «Краковець».

«Сьогодні вночі працівники Львівської митниці ДФС у вантажівці знайшли майже чотири тисячі пачок сигарет. Прихований від митного контролю товар знаходився у кабіні вантажного автомобіля. Його намагався вивезти в Республіку Польщу громадянин України, водій одного з приватних підприємств.», – повідомили сьогодні, 12 листопада, у Львівському обласному управлінні Державної фіскальної служби України, де також поінформували:

«До митного контролю він подав документи, згідно з якими він перевозив «Плети з соняшникової макухи для спалювання» з Рівненської області, на адресу одного з  підприємств  у Польщі. Після візуального огляду автомобіля у митників виникла підозра, щодо можливого переміщення  у транспортному засобі товарів з приховуванням від митного контролю.

Автомобіль було направлено до боксу поглибленого огляду. Там спільна оглядова група митників і прикордонників  у кабіні сідельного тягача в спеціально виготовленій порожнині і виявила сховок з сигаретами українського та білоруського виробництва.

За ознаками порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, за цим фактом складено протокол. Товар та вантажівку затримано, їх вартість буде встановлено додатково. Справу передано до суду, який і визначить покарання».

Про це повідомили сьогодні, 12 листопада, на сайті Львівського обласного управління Державної фіскальної служби України. Натомість у прикордонному відостві розповіли в четвер:

«У пункті пропуску «Краковець» на Львівщині, правоохоронці запобігли спробі переміщення через державний кордон близько чотирньох тисяч пачок цигарок. Тютюнові вироби знайшли у спеціальному сховищі в кабіні вантажівки.

Сьогодні вранці інспектор прикордонної служби Мостиського загону під час огляду чергової вантажівки, що перевозила вантаж паливних гранул до Польщі, звернув увагу на нетипове підвищення під ящиком для документів у кабіні автомобіля. Тому автомобіль направили на додатковий огляд, де спільна прикордонно-митна оглядова група виявила, що цей ящик зсувається спеціальним електромеханічним замком, кнопка керування якого знаходилась у панелі запобіжників.

Включивши її, прикордонники змогли дістатися до тайника, з якого вилучити майже чотири тисячі пачок цигарок марки «LD» та «Queen Menthal», частина з них з українськими акцизними марками. Водій автомобіля, 26-річний житель міста Рівне підтвердив, що сигарети належать йому і що тайник був виготовлений ним завчасно.

Товар вилучено, стосовно водія вантажівки складено документи про порушення митних правил. Розглядається питання про вилучення транспортного засобу».

Про це повідомили сьогодні, 12 листопада, на сайті Державної прикордонної служби України, де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів