На Львівщині ув’язнили ексголову сільради

16:20 25 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Прокуратура Золочівщини домоглася справедливого покарання для ексголови сільради.

Про це повідомили у вівторок, 25 лютого, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що колишній сільський голова однієї з рад на Золочівщині, зловживаючи своїм службовим становищем, склав і видав завідомо фальшиве рішення Червоненської сесії сільської ради щодо виділення у приватну власність трьох земельних ділянок загальною площею шість гектарів і вартістю більше двох мільйонів гривень. Як наслідок, ці території безпідставно вибули із комунальної власності громади.

Ексголові сільради інкримінували частину 1 статті 366 (зловживання службовим становищем) і частину 2 статті 364 Кримінального кодексу України (службове підроблення). За результатами судового розгляду, Перемишлянський районний суд Львівської області ще у січні 2017 року визнав чиновника винним, проте, це рішення сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку.

Однак, за принципової позиції Золочівської місцевої прокуратури, ексголові сільради ухвалою Львівського апеляційного суду призначено остаточне покарання – п’ять років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах. Крім цього, чоловіку доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Як інформував «Щоденний Львів», на лаві підсудних опинився й колишній сільський голова зі Стрийщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів