Ексголова сільради на Львівщині потрапив на лаву підсудних

16:05 12 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

На лаві підсудних опинився колишній сільський голова зі Стрийщини.

Про це повідомили в середу, 12 лютого, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що чиновника обвинувачують у складанні й видачі неправдивих документів (частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України) та незакінченому замаху на розтрату чужого майна (частина 3 статті 15 та частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України). З’ясовано, що він скористався службовим становищем та виніс на голосування сесії розгляд проєкту землеустрою щодо надання особі 0,8069 га землі на території Лисятицької сільради, ринкова вартість якої понад 617 тисяч гривень.
Однак, депутати проголосували проти. Із таким рішенням не погодився очільник та погрожуючи секретареві звільненням, наказав підготувати фальшивий документ-рішення, який дозволяє відведення землі та стає підставою для виготовлення технічної документації.

Цей документ керівник підписав власноруч та скріпив гербовою печаткою. Підозрюваному слідчим суддею обрано заходи забезпечення у вигляді особистого зобов’язання. Крім цього, накладено арешт на майно, що перебуває у його власності.

За вчинення таких злочинів передбачається позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна. Овбинувальний акт прокурори скерували до Стрийського міськрайонного суду.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині вже скеровували до суду обвинувачення екс-голові селищної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів