На Львівщині судитимуть телефонного шахрая

12:48 18 жовтня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: uzhgorod.net.ua

Працівники Стрийського відділу поліції скерували на розгляд суду обвинувальний акт стосовно 30-річного жителя Пустомитівського району.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в п’ятницю, 18 жовтня: «На стаціонарний телефон 65-річної пенсіонерки вночі зателефонував невідомий. Чоловік представився працівником поліції та  повідомив, що її син потрапив у ДТП.  І для вирішення проблеми вона терміново має передати 5 000 доларів».

«Зловмисник переконав жінку нікому нічого не розповідати, бо це може нашкодити її синові. Невдовзі в обумовлене місце  під’їхала  машина і пенсіонерка  передала незнайомцю дві з половиною тисячі гривень», – розповів начальник Стрийського відділу поліції полковник поліції Іван Малиш.

«Як з’ясували працівники поліції, до вчинення правопорушення причетний 30-річний житель Пустомитівського району. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

У Головному управлінні поліції у Львівській області також зазначили: «Правоохоронці вкотре застерігають – отримавши таке повідомлення, не поспішайте виконувати вимоги аферистів. Зателефонуйте до людини, яка фігурує у ньому, і дізнайтеся, чи насправді вона потребує допомоги, а також обов’язково повідомте про подію у найближчий відділ поліції або на оперативну лінію 102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів