На Львівщині раніше судимий побив до смерті свою матір

12:20 28 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: prom.st

Лікарів викликала донька померлої, а їй про те, що сталося, повідомив брат.

«У Яворівський відділ поліції, 27 січня близько 12.00, надійшло повідомлення від чергового Новояворівської районної лікарні про те, що під час виїзду на виклик у місті Новояворівську, він виявив тіло літньої жінки без ознак життя з тілесними ушкодженнями в області голови», – повідомили сьогодні, 28 січня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що померла – 66-річна мешканка Новояворівська. Також у квартирі перебував 40-річний син потерпілої, котрий проживає разом з матірю. Лікарів викликала донька померлої, а їй про те, що з мамою сталось щось недобре повідомив брат.

Для правоохоронців чоловік, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, підготував свою версію того, що сталось. Начальник Яворівського відділу поліції Ігор Муха розповів: «Як пояснив син померлої, мама могла ходити лише з палицею-ходулею і йому часто доводилось допомагати їй. У той день він повернувся додому у стані алкогольного сп’яніння і сів дивитись телевізор.  В якийсь момент мати пішла у вбиральню і, повертаючись, впала. Він допоміг їй піднятись, вклав на ліжко, а сам заснув. Коли прокинувся, виявив, що мати вже мертва і зателефонував до сестри». 

За словами сина, матір могла травмуватись під час падіння, проте характер травм вказував на те, що жінку чимось били по голові, а на одязі сина були помітні чисельні сліди крові. У квартирі правоохоронці також виявили поламану дерев’яну палицю-ходулю зі слідами крові.

Під час опитування чоловік зізнався, що тілесні ушкодження матері наніс саме він. «В подальшому під час опитування син розповів, що, підіймаючи матір з підлоги, він розізлився на неї за те, що вона, ніби то, не допомагає йому, а навпаки, ускладнює завдання. Тоді він вхопив палицю та наніс нею кілька ударів матері по голові», – повідомив Ігор Муха.

Після цього зловмисник таки поклав матір на ліжко і ліг спати. Прокинувшись зранку, він усвідомив, що матір померла, зателефонував сестрі, а та викликала бригаду швидкої медичної допомоги.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Криміналшьного кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування, невдовзі суд обере для зловмисника міру запобіжного заходу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів