На Львівщині припинили діяльність ще двох ігрових закладів

10:50 28 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділу детективів) Головного управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області викрили діяльність злочинної організації.

Про це повідомили в суботу, 28 грудня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що під час досудового розслідування, відкритого за частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації), частиною 4 статті 28 (Вчинення злочину злочинною організацією) й частиною 1 статті 203 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України, правоохоронці з’ясували, що заклади були розташовані Брюховичах і Стрию. Працювали вони під вивісками операторів лотерей.

Однак, фактично, у них в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» за допомогою комп'ютерної техніки клієнтам надавались послуги у сфері грального бізнесу із виплатою виграшних коштів. До складу злочинної організації входило одинадцять учасників – вони мали чітку ієрархію, розподілені ролі та обов’язки.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке зловмисники використовували для надання клієнтам незаконних послуг, флеш-накопичувачі, «чорнові» бухгалтерські записи, мережеве та інше обладнання, а також грошові кошти, виручені від злочинної діяльності.

Організатору, 38-річному мешканцю міста Червоноград, та учасникам злочинної організації слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 28 (вчинення злочину злочинною організацією) й частиною 1 статті 203 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України, яка передбачають штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Організатору діяльності незаконних гральних закладів та керівнику одного із закладів суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою із альтернативою застави у сумі 288 тисяч гривень, виконавцям – особисте зобов’язання.

Як інформував «ЩЛ», 27 грудня в обласному управлінні поліції відзвітували, що припинили діяльність 268 гральних закладів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів