На Львівщині припинено незаконну ретрансляцію телепрограм понад 1500 клієнтам

14:30 10 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

З приміщення, звідки здійснювалася ретрансляція телеканалів, працівники міліції вилучили 16 супутникових приймачів, два модулятори, установчі документи приватного підприємства, списки абонентів та квитанції про оплату послуг кабельного телебачення.

16 квітня до правоохоронців, звернулися представники юридичної фірми, які повідомили, що одне з приватних підприємств Львівщини незаконно ретранслює телевізійні канали «Футбол 1» та «Футбол 2», порушуючи вимоги Закону України «Про авторське право та суміжні права». Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області перевірили цю інформацію та встановили, що незаконна ретрансляція телеканалів здійснювалася з міста Перемишляни.

«Під час проведеного санкціоновано обшуку в приміщенні приватного підприємства, ми встановили, що підприємці незаконно ретранслюють 46 каналів, в тому числі «Футбол 1» та «Футбол 2» понад 1500 своїм клієнтам упродовж двох останніх років», – розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Олег Кріп.

Правоохоронці виявили та вилучили 16 супутникових приймачів, два модулятори, списки абонентів та квитанції про оплату послуг кабельного телебачення. За цим фактом розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

Про це повідомили сьогодні, 10 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів