На Львівщині перекрили міжрегіональний конвертаційний центр

13:26 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vpoltave.pl.ua

Очолювала його 53-річна місцева мешканка.

Співробітники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю викрили спільно зі слідчим управлінням обласної міліції й припинили функціонування конвертаційного центру з виведення коштів із реального сектору економіки d тіньовий обіг. Ghbxjve xотири мешканці Львівщини на чолі з 53-річним лідером їх злочинного угруповання вже встигли здійснити «перетікання» через рахунки підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності декількох мільйонів безготівкових гривень.

А частину з них вони конвертувати в готівку. За свої послуги злочинці залишали собі десяту частину від загальної суми перерахованих коштів.

Однак правоохоронці уже провели, за санкціонованими постановами суду, обшуки в їх офісах, домоволодіннях та автотранспортних засобах. При цьому у них вилучено печатки різних суб’єктів господарювання, документи бухгалтерського та податкового обліку, комп’ютерне обладнання, модеми, роутери та інше електронне обладнання, яке використовувалося для здійснення злочинної діяльності.

Також заарештовано банківські рахунки тих підприємств Львівської області та Києва, які були задіяні у злочинній схемі. За даними фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємство) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України й розпочато досудове розслідування. Про це повідомляє сьогодні, 9 січня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів