На Львівщині перевіряють торгівельні заклади

17:05 24 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: Світлина з архіву

Правоохоронці проводять перевірки спеціалізованих торгівельних закладів та інших місць реалізації піротехніки для недопущення травмування людей і виявлення фактів незаконного продажу піротехнічних виробів.

Про це повідомили у вівторок, 24 грудня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також нагадали, що у Львові діє ухвала міської ради №23 «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території міста» від 2015 року. Відтак, у разі виявлення правопорушень працівники поліції складають адміністративні протоколи  за статтею 195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкцією якої передбачено накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зокрема, у минулому році під час відпрацювань у Львові та в області було складено 76 протоколів про адміністративні правопорушення. Працівники поліції також нагадують про небезпеку використання піротехніки.

Адже під час святкування Нового року та Різдва у 2018 році на Львівщині було зафіксовано два випадки травмування громадян піротехнічними виробами. Тому правоохоронці вкотре застерігають – використання петард, салютних установок чи іншої піротехніки може заподіяти серйозну шкоду здоров’ю і навіть призвести до каліцтва.

Як інформував «ЩЛ», налякана піротехнікою кобила травмувала двох людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів