На Львівщині нетверезий водій завдав тілесних ушкоджень двом автоінспекторам

10:52 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

У прес-службі обласного управління Державтоінспекції повідомили сьогодні, 18 травня, що медики діагностували у співробітників ДАІ закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій

У Львівські області під час затримання нетверезого водія було травмовано двох співробітників ДАІ. За фактом заподіяння правоохоронцям тілесних ушкоджень розпочато кримінальне провадження. 

Подія трапилась 16 травня у місті Золочеві. Близько 19-ї години до міліції надійшло повідомлення від громадян про те, що водій автомобіля «ВАЗ» перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння та створює аварійні ситуації.  На місце події було терміново скеровано наряд дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції. 

На вимогу правоохоронців зупинитися порушник не реагував, тож патруль ДАІ вирушив слідом за ним, увімкнувши проблисковий маячок та звуковий сигнал.  На вулиці Шашкевича водій автомобіля «ВАЗ» не впорався з керуванням та в’їхав у дерево.

Аби порушник та його пасажири не втекли, правоохоронці спробували заблокувати їм виїзд за допомогою службового автомобіля. Однак керманич продовжив рух та, проїхавши кілька метрів, вчинив наїзд на огорожу.

Під час затримання порушник травмував двох співробітників Державтоінспекції, які намагалися його зупинити.  Зараз правоохоронці перебувають у лікарні. Медики діагностували у них закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій. 

Водія автомобіля «ВАЗ» та його пасажирів було доставлено до місцевого райвідділу міліції. Під час медичного освідчення було встановлено, що 21-річний керманич та двоє його товаришів перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники Державтоінспекції вже склали на водія два протоколи про адміністративні правопорушення, зокрема, за керування автомобілем у нетверезому стані. Окрім цього, розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за умисне заподіяння правоохоронцям тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків.

Про це повідомили сьогодні, 18 травня, в прес-службі Львівського обласного управління ДАІ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів