На Львівщині не випустили з України 27 смартфонів

15:05 15 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: p-p.com.ua

50-річний житель Львівщини приховав незадекларовані «Apple iPhone 6» у панелі приладів автомобіля.

«Учора у пункті пропуску «Рава-Руська», що на українсько-польському кордоні, прикордонно-митна оглядова група виявила 27 смартфонів марки «Apple». Їх намагався приховано ввезти в Україну 50-річний житель Львівщини. Чоловік приховав майже три десятки «Apple iPhone 6» у панелі приладів авто. Телефони були вилучені та передані працівникам митниці. Сума оцінки буде встановлено додатково», – повідомили сьогодні, 15 червня, на сайті Державної прикордонної служби України.

Натомість у Львівському обласному управлінні Державної фіскальної служба України розповіли в понеділок про цей випадок більш розгорнуто:

«Учора, 14 червня, працівники Львівської митниці ДФС у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» вилучили у громадянина України 27мобільних телефонів марки «I-Phone 6». Наш співвітчизник, мешканець Львівщини, намагались ввезти їх в Україну з приховуванням від митного контролю.

Так, прямуючи з Республіки Польщі, з приватної поїздки, легковим автомобілем для митного контролю він обрав смугу «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Під час візуального огляду автомобіля у митників виникла підозра щодо наявності у ньому товару, що переміщується з приховуванням від митного контролю.

У зв’язку з цим автомобіль було виведено зі смуги спрощеного митного контролю в спеціально відведене місце, і недарма. У багажному відділенні, серед особистих речей було виявлено 27 мобільних телефонів «I-Phone 6».

Громадянин України порушив порядок проходження митного контролю смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор». За цим фактом складено протокол про порушення митних правил передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Товар, вартість якого буде встановлено додатково, вилучено. Покарання правопорушнику визначить суд».

Про це повідомили сьогодні, 15 червня, на сайті Львівського обласного управління Державної фіскальної служба України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів