На Львівщині оштрафували чотирьох дезінформаторів про коронавірус

17:30 25 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

На Львівщині склали чотири адмінпротоколи за розповсюдження фейкової інформації про коронавірус.

Про це повідомили в середу, 25 березня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли: «Неправдиву інформацію щодо вірусу COVID-19 та заходи, які нібито були заплановані для недопущення його розповсюдження на Львівщині, у мережі Інтернет виявили співробітники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно із поліцейськими Львівщини».

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області поліції Василь Віконський зазначив: «В одній із соціальних мереж правоохоронці виявили фейкову інформацію щодо вірусу та заходів, які нібито планувались для недопущення його розповсюдження на Львівщині. Такі вчинки є неприпустимими у цей складний період. Я закликаю усіх мешканців Львівщини, особливо користувачів соцмереж, ретельно перевіряти інформацію, яку ви отримуєте, аналізувати її і в жодному разі не розповсюджувати неправдиві чутки. Найкраща порада, яка може бути у цей період – користуйтесь офіційними джерелами інформації та здоровим глуздом».

«До розповсюдження неправдивої інофрмації причетні 39-річна жителька одного зі сіл Дрогобицького району, житель Бродів віком 60 років, 32-річний житель Турківського району й 26-річна жителька міста Хирів у Старосамбірському районі. Дільничні офіцери поліції та співробітники сектору реагування патрульної поліції склали на громадян протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 173-1 (поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

Як повідомляв «ЩЛ», на лаві підсудних опинився львів’янин, який обмовив поліціянта.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів