На Львівщині формують загін юних... міліціонерів

11:14 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

Невже й після цього заперечуватимуть, що перетворюють державу в поліцейську?

Співробітники кримінальної міліції у правах дітей уже розпочали формування загону юних міліціонерів Львівщини. Про це повідомило ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Зокрема, воно переповіло інформацію тимчасово виконуючого обовязки начальника Сектору кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області Назарій Кобилецький, що «Положення про загін «Юний міліціонер Львівщини»», до складу якого мають увійти ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, було схвалено і погоджено ще на початку цього літа. Але «оскільки впродовж літа усі діти були на канікулах і лише у вересні приступили до навчання, то вже зараз розпочали формувати склад загону юних міліціонерів», - пояснив Назарій Кобилецький.

Відтак він запевнив, що «загін розпочне функціонування у жовтні». Повідомив і про основні завданнями загону: «надання допомоги адміністрації ліцею (школи) і правоохоронним органам у запобіганні і недопущенні порушення громадського порядку, встановлених правил поведінки в начальному закладі, так і на прилеглій території; інформування адміністрації навчального закладу (ліцею) та підрозділів внутрішніх справ про вчинені, або ті, що готуються, злочини або правопорушення; сприяння адміністрації навчального закладу (ліцею) в проведенні заходів, направлених на підтримку правопорядку в навчальному закладі та на прилеглій території». 

Як бачимо, принаймні наразі загін «Юний міліціонер Львівщини» пильнуватиме «аж»... один навчальний заклад. Причому – той, де за визначенням не повинно бути не те що злочинності, а й порушень дисципліни.

Тож, радше, принаймні частину лицеїстів ще змалку намагаються виховувати майбутніми міліціонерами. Та чи не дають таким чином черговий привід для висновку, що Україну поступово перетворюють у поліцейську державу?..

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів