На Київщині затримали підозрюваного у вбивстві львів'янина

11:48 31 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: 20minut.ua

Наприкінці червня 2012 року до правоохоронців звернулася за допомогою 52-річна львів’янка, яка повідомила, що її 27-річний син, котрий працює водієм таксі, напередодні виїхав на роботу і більше ніж добу з ним немає зв’язку.

Про це повідомили в п’ятницю, 31 січня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що чоловіка оголосили у розшук. У той самий день на території Пустомитівського району біля лісопосадки було виявлено спалений автомобіль «Опель Астра», яким користувався зниклий таксист. Автомобіль був повністю знищений вогнем.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Тарас Сабанюк розповів: «Поліцейські розглядали різні версії розвитку подій, проте жодна з них не знаходила свого підтвердження. Розслідування тривало і на початку 2019 року, завдяки проведеним оперативним заходам, правоохоронці виявили на території Городоцького району рештки людського тіла, закопаного у полі. Як в подальшому встановили експерти, тіло належало чоловіку, котрий помер внаслідок вогнепального поранення в голову, а саме – розшукуваному 27-річному таксисту».

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що до вбивства чоловіка причетний 26-річний мешканець Городоцького району. 28 червня 2012 року у Львові він сів у таксі – автомобіль «Опель Астра», яким керував 27-річний водій та поїхав додому, в одне з сіл Городоцького району.
Дорогою між чоловіками виник конфлікт, під час якого пасажир пострілом у голову вбив водія, а потім закопав тіло та спалив автомобіль. Підозрюваного оголосили в розшук і 30 січня 2020 року співробітники Управління карного розшуку поліції Львівщини спільно зі своїми київськими колегами встановили місцеперебування та затримали його у Київській області.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні умисного вбивства. Йому загрожує покарання – від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Як інформував «ЩЛ», прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох рецидивістів, які вчинили замах на життя працівника поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів