Москаль пророкує Захарченкові Гаазький трибунал

20:42 14 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: segodnya.ua

Окрім міністра внутрішніх справ, за даними опозиції, за побиття учасників персонально відповідають начальник управління громадської безпеки УМВС у Києві Мариненко та його заступник Кардинюк.

Народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль заявив сьогодні, 13 грудня, на брифінгу, що паралельним розлідуванням, яке проводила опозиція, встановлено – «за побиття учасників Євромайдану відповідають персонально глава МВС Віталій Захарченко, начальник управління громадської безпеки УМВС у Києві Мариненко О.І. та його заступник Кардинюк С.В.». «Якщо не буде ухвалено міри у відношенні Захарченка з боку вищого політичного керівництва держави, на нього буде подано у кримінальний суд в Гаазі», – заявив Москаль, пояснивши, що оскільки Україна не приєдналася до Міжнародного кримінального суду з прав людини, до суду подаватимуть люди з подвійним громадянством та громадяни інших країн, які є серед постраждалих.

Нардеп повідомив також: «Ще до початку розгону шифрограмою під грифом «таємно» було надано наказ всім областям окрім Закарпатської та Івано-Франківської направити «Беркут» у розпорядження МВС. Не КМДА, не РНБО, а саме МВС». Геннадій Москаль додав, що ані голова КМДА Олександр Попов, ані заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович не керували «Беркутом» – це безпосередньо робило керівництво МВС.

«Перед розгоном начальник управління громадської безпеки Мариненко проводить інструктаж по вказівці МВС і ставить завдання підрозділам «Беркуту» Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та міста Києва розігнати мітинг Євромайдану», – роз’яснив нардеп, який до обрання у Верховну Раду зокрема був заступником міністра внутрішніх справ. Він також поінформував, що розгін був спланований, а «беркутівцям» видали не гумові кийки, а пластикові, які значно більш небезпечні та «заборонені усіма конвенціями у світі». «Я не розумію, чому не було вручено підозру у скоєнні злочину Захарченку, Мариненку та Кардинюку», – додав Москаль.

Про це повідомляє сьогодні, 13 грудня, «еспресо.tv».

Як інформував «Щоденний Львів», лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що відсторонення голови Київської міськадміністрації Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича від займаних посад не може задовольнити учасників Євромайдану.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів