Львів’яни масово відповіли слідчому, який «шиє» їм «розпалювання»

15:34 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Солідарні з ними й громадяни України з інших областей.

Львівські користувачі соціальної мережі «Вконтакте» масово пишуть на сторінці у ній слідчого прокуратури Юрія Стебеляка, адреса якої з'явилася в інтернеті вчора ввечері. «Знайомтеся, старший слідчий слідчого відділу прокуратури Львівської області, радник юстиції Юра Стебеляк, який збирає відеоматеріали з львівського Майдану у рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками порушення частиною 2 статті 161 Кримінального кодексу – «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності... у поєднані з насильством, обманом чи погрозами», – такий текст вивісили у соціальних мережах.

До нього додали фото Стебеляка та посилання на його сторінку «Вконтакте». Від півночі на сторінці правоохоронця з'явилося більше 30 повідомлень від незнайомих йому людей.

«Ну що, Юрко? багато душ праведних замучив? Дивися, бо Бог карає аж до сьомого коліна. В тебе ж дитина, бережи її!» – пише киянка Оксана Сорочан.

«Ви присягали на вірність Народу України, а не злочиній владі!!! Пам'ятаймо. Мій батько колись казав все так не буде, а буде інакше. Ви розумна людина, а політв'язнів вистачило за часів СРСР», – додає Марія Чемеринська з села Великі Дідушичі. 

«Ми також слідкуємо за тобою!», – попереджає львів'янин Олексій Марценюк.

«Що ти скажеш своїм дітям, коли вони виростуть? Ти будеш все життя боятися, бо завжди житимеш у шантажі, всі знатимуть, що ти продаєшся! Ти продав себе, свою дружину і свою дитину!» – Соломія Гетьман.

Деякі користувачі радикальніші у висловлюваннях. Олексій Турієв з Павлограда погрожує: «Так вот оно какое, га*но мусарское. Желаю тебе и твоей семье мучительной смерти, шакал...»

Один з останніх записів – від львів'янки Марусі Стебеляк: «Попри все, він добре грає на сопілці. В дитинстві».

Про це повідомляє сьогодні, 12 грудня, «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», через Євромайдан працівників мерії Львова викликають на допити, причому мітингувальникам інкримінують розпалювання ворожнечі, а стимулює карні справи на Львівщині десант Генпрокуратури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів