Львів’ян продовжують тероризувати телефонні шахраї

10:46 4 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Натомість у прес-службі обласної міліції радять: «Якщо просять перерахувати гроші – треба перевірити інформацію: передзвонити своїм рідним і переконатися, що все в порядку».

Кореспондент київської «Газети по-українськи» Юлія Ліпіч розповіла в публікації «У Львові телефонні шахраї тероризують мешканців»:

«1 липня до львівських правоохоронців звернулося п'ять громадян, які стали жертвами телефонних шахраїв. Наразі нікого не затримали. 

«Мій син – дальнобійник, збирався у рейс. Просив, аби я йому зготувала канапки у дорогу. Сам пішов у гараж по машину. За 15 хвилин, як вийшов здому, на стаціонарний телефон мені хтось подзвонив. Наче Сергієвим голосом шепотіли, що син потрапив в аварію. Сказали адресу і просили підвезти 10 тисяч гривень. Спочатку кинулася шукати гроші. Згодом схаменулася – син за цей час не встиг би дійти до гаражу, завезти аварію і на сусідній вулиці потрапити в аварію». За 20 хвилин син повернувся додому», – розповідає львів'янка Анна Петрович».

У той же час у Львові 76-річному чоловікові на домашній телефон подзвонили невідомі, які представились працівниками міліції. Сказали, що його син розбив людині голову і що для закриття кримінальної справи треба заплатити 8 тисяч грн.

Чоловік взяв гроші та попрямував на зустріч з псевдо-міліціонерами поблизу залізничного вокзалу станції Львів. Чоловік зателефонував синові.

Той сказав, що нікого не побив і знаходиться вдома. Чоловік звернувся із заявою в міліцію.

«Дуже важко встановити шахраїв. Як правило, вони телефонують з невідомих номерів, –кажуть у прес-службі Львівської обласної міліції. – Якщо комусь телефонують з правоохоронних органів і вимагають гроші, треба записати дані співробітника, відразу передзвонити в той орган, звідки нібито надійшов дзвінок, – уточнити, чи працює такий співробітник. Якщо надійшов дзвінок – просять перерахувати гроші, треба перевірити інформацію. Не піддаватися на вмовляння співрозмовників, обов'язково передзвонити своїм рідним і переконатися, що все в порядку. Якщо дзвонять і повідомляють, що хтось із близьких потрапив у біду, треба питати, що трапилося, де вони знаходяться, в якій лікарні, як прізвище лікаря. Як правило, шахрай розгублюється і кидає слухавку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів