Львівський суд 24 березня випускає вбивцю школяра з Нижньої Апші на волю

19:11 13 лютого 2021 р.

Фото до новини

Львівський апеляційний суд пом’якшив вирок вбивці школяра із Тячівщини.


Відео: Львівський пресклуб

Про це інформує Mukachevo.net, пише Dailylviv.

Нагадаємо, що в 2018 році, під час сварки, 14-річний хлопець завдав ножем своєму товаришу численні удари в шию, від чого 9-класник й помер на місці.

Під час судового засідання досліджено висновок експерта, де чітко вказано, що «під час інкримінованих йому дій, обвинувачений не страждав на гостре психічне чи хронічне захворювання, недоумство, міг усвідомлювати і усвідомлював значення своїх дій та керувати ними».

Однак Мукачівський міськрайонний суд визнав неповнолітнього винним у вчиненні злочину за статтею 116 ККУ, а саме в умисному вбивстві, вчиненого у стані сильного душевного хвилювання. Тому, школяра покарали 3 роками і 6 місяцями ув'язнення. Також, суд стягнув на користь потерпілих 1,5 млн грн моральної шкоди.

У пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури, зазначають, що погоджуючись з цим вироком, як сторона потерпілої, так і прокуратура подали скарги до суду апеляційної інстанції.

Прокуратура вимагала скасувати вирок суду, постановити новий та засудити особу до 15 років позбавлення волі. Захисник обвинуваченого подав скаргу, в якій йшлося про пом’якшення вироку.

Як розповів Mukachevo.net адвокат, вчора, 11 лютого Львівський апеляційний суд не лише залишив у силі рішення Мукачівського суду, а й пом'якшив покарання на 6 місяців. Тобто раніше суд призначив йому покарання у вигляді 3,5 років, а Львівський апеляційний пом'якшив до 3.

Водночас слід зауважити, що про обрання запобіжного заходу може йтися лише в тому разі, якщо рішенням касаційного суду буде призначено новий судовий розгляд.

Адвокат додає, що потерпілі будуть подавати апеляційну скаргу до Верховного Суду, але, на жаль, ця процедура займе багато часу,

Через таке рішення через місяць, 24 березня підозрюваний вийде на волю. Сторона захисту боїться, що підозрюваного випустять, а той просто зникне.

Нагадаємо, у грудні минулого року суд дозволив випустити хлопця під заставу 160 тисяч гривень, через що селяни перекрили трасу Мукачево – Рогатин у селі Нижня Апша. Згодом Хустський суд змінив ухвалу.

Адвокатка зі Львова хоче перекваліфікувати справу про вбивство у Закарпатті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів