Львівські слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно медика-здирника

14:40 27 лютого 2017 р.

Застуник головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні сяде на лаву підсудних.

У прокуратурі Львівської області повідомили сьогодні, 27 лютого, що її слідче управління прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (вимагання, одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали його 28 листопада 2016 року «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди в сумі 6000 грн.

Під час досудового розслідування з’ясовано, що заступник головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні налагодила механізм отримання неправомірної вигоди від родичів пацієнтів за прийняття рішення про госпіталізацію хворих у відділення хронічного гемодіалізу. Зокрема, встановлений факт вимагання та одержання нею у травні 2014 року неправомірної вигоди в сумі 300 доларів за прийняття рішення про переведення пацієнта з нічного режиму надання процедури гемодіалізу на денний.

Крім того, доведено черговий факт одержання у травні місяці 2016 року неправомірної вигоди в сумі 5000 грнивеньза винесення питання про надання хворому процедури гемодіалізу на засіданні комісії по відбору хворих для проведення ниркової замісної терапії. Усі зібрані докази вини заступника головного лікаря з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні лягли в основу обвинувального акту, який скеровано до Личаківського районного суду Львова.

Про це повідомили сьогодні, 27 лютого, в прес-службі прокуратури Львівської області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів