Львівські патрульні затримали п’яного правоохоронця (відео, оновлено)

20:45 25 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Керівник обласного управління Національної поліції Дмитро Загарія призначив службову перевірку щодо співробітника батальйону патрульної служби ДАІ, котрий керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

«Працівник ДАІ, котрий керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння буде звільнений з ОВС», – запевнив сьогодні, 25 грудня, керівник правоохоронців Львівщини Дмитро Загарія. Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі (відділі комунікації) Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія призначив службову перевірку щодо поліцейського, котрий керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Сьогодні, 25 грудня близько першої ночі, працівники Управління патрульної служби Львова зауважили на одній з вулиць міста автомобіль «Деу Ланос», водій якого грубо порушив правила дорожнього руху.

Після того як водій проігнорував вимогу поліцейських зупинитись, правоохоронці почали переслідування і зупинили Деу на автодорозі Городок – Івано-Франкове. Поліцейські встановили, що за кермом автомобіля перебував сержант поліції, працівник батальйону патрульної служби ДАІ Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Під час спілкування з водієм патрульні поліцейські запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння, що в подальшому підтвердила експертиза. За цим фактом було складено адміністративний протокол. Т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія призначив за цим фактом перевірку, за результатами якої буде прийняте рішення щодо даного працівника».

Натомість у Патрульній поліції Львова розповіли сьогодні, 25 грудня:

«На вулиці Липинського екіпаж помітив автомобіль «Daewoo Lanos», який саме перетнув подвійну суцільну смугу. Патрульні світловим та шумовим сигналами намагалися зупинити порушника, однак він на неодноразові спроби інспекторів не зреагував. На підмогу викликали ще один екіпаж. Вдалося зупинити порушника за містом Городок – за 30 кілометрів від Львова.

На запитання інспекторів про те, чому водій не зупинився на вимогу поліцейських, він  повідомив, що без документів та п‘яний. При поверхневому огляді було виявлено спецзасоби, які використовують поліцейські. Чоловік розповів, що колись працював у Личаківському райвідділі, а зараз він не є діючим працівником. Однак виявивши в автомобілі ксерокопію паспорта водія – з‘ясували, що це діючий працівник ДАІ Львівської області.

Під час транспортування чоловіка на експертизу він неодноразово погрожував. Колишній працівник ДАІ відмовився продувати драгер, а вирішив здати сечу. Аналіз встановив – 2.6 проміле.

У відділі поліції чоловік сказав, що у нього болить серце. На місце викликали швидку допомогу, яка повідомила згодом, що з водієм усе добре. Про даний інцидент повідомлене керівництво порушника».

Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, на сторінці Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook», де також розмістили відеозапис інциденту.

Натомість тележурналісти розповіли в п’ятницю: «Львівські патрульні 30 кілометрів переслідували п'яного співробітника ДАІ. Водій «Ланоса» перетнув подвійну суцільну смугу і на вимогу зупинитись не реагував. Тож, викликавши підмогу, поліцейські поїхали за ним. Щоб втекти від копів, водій з'їхав на ґрунтову дорогу. Там двома патрульними авто його заблокували. Керманич ледь вийшов з машини, почав лаятись і погрожувати поліцейським. Про те що він – співробітник ДАІ – не зізнався, казав, що колишній працівник міліції».

Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де невдовзі уточнили:

«У Львові в ніч на 25 грудня через грубе порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили «Daewoo Lanos» за кермом якого був нетверезий даївець. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції області.

«Водій проігнорував вимогу поліцейських зупинитись, правоохоронці почали переслідування і зупинили «Деу» на автодорозі Городок – Івано-Франкове», – йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, порушником виявився сержант поліції, працівник батальйону патрульної служби ДАІ Головного управління Національної поліції у Львівській області. Наразі тимчасовий виконувач обов'язків глави ГУ Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія вже призначив перевірку щодо порушника, за результатами якої правоохоронця можуть звільнити з лав ДАІ».

Про це також повідомили сьогодні, 25 грудня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів