Львівські патрульні попередили про шахраїв

11:20 8 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

В управлінні патрульної поліції Львівської області часто отримують повідомлення про шахраїв.

Про це повідомили в п’ятницю, 8 лютого, в управлінні патрульної поліції Львівської області, де також розповіли: «Часто невідомі користуються довірою як правило, людей похилого віку. Заходять до квартири, представляються працівниками пенсійного фонду. В шахрайський спосіб замінюють справжні гроші на купюри з надписом «сувенір». Після цього «працівники пенсійного фонду» швидко йдуть».

«Також бувають випадки коли особи представляються працівниками житлово-комунальних служб, мають при собі бланки заяв, виписують фальшиві квитанції, таким чином видурюючи у пенсіонерів гроші. Часто невідомі телефонують, як правило, людям похилого віку і повідомляють, що їх син чи онук став винуватцем ДТП і перебуває в слідчому ізоляторі. За звільнення родичів «під заставу» вимагають кошти», – поінформували в управлінні патрульної поліції.

«З розвитком інтернет-технологій часто люди можуть стати жертвами інтернет-шахраїв. Їхня анонімність та вигадливість, а також довірливість користувачів підживлюють цей «бізнес», – розповіли в управлінні патрульної поліції.

Відтак, в управлінні патрульної поліції Львівської закликають в жодному разі не брати участі у таких «схемах», аби потім не стати жертвою злочинців. «Як показала практика – неможливо намалювати однозначний портрет жертви інтернет-шахраїв: за допомогою до поліції звертаються громадяни незалежно від віку, статі, соціального статусу тощо», – повідомили в управлінні патрульної поліції.

«Спілкуючись через екрани, жертва та кривдник не бачать одне одного, а лише листуються на сайтах безкоштовних оголошень. Умови для видурювання грошей ідеальні: шахрай занизив ціну, опублікував красиве чуже фото товару з Інтернету, узяв передплату та зни», – поінформували в управлінні патрульної поліції.

В управлінні патрульної поліції Львівської області закликають також: «Якщо потрапляєте у подібні ситуації – одразу телефонуйте на 102. Розкажіть членам своєї родини (проведіть профілактичні бесіди зі старшим поколінням) про ці методи шахрайства, аби ніхто з ваших рідних не став жертвою зловмисників!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів