Львівські митники знайшли в автомобілі 60 незадекларованих айфонів

17:41 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lv.minrd.gov.ua

У конструктивних порожнинах автомобіля було виявлено приховані від митного мобільні телефони «I-Phone 5S», «Space Gray» та «16 Gb» торгової марки «Apple».

Учора, 18 червня, громадянин України разом з п’ятьма пасажирами прямував легковим автомобілем з приватної поїздки з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Шегині-Медика». Для перетину кордону обрав смугу руху «червоний коридор».

У митній декларації він письмово заявив, що має побутові товари: духовку та плиту. Після завірення митної декларації під час візуального огляду автомобіля у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі товару, який є обмежений або заборонений для переміщення через митний кордон України, або товару, що переміщується з приховуванням від митного контролю.

У зв’язку з цим автомобіль було виведено в спеціально відведене місце для поглибленого огляду. Там у конструктивних порожнинах автомобіля було виявлено прихований від митного контролю товар: 60 мобільних телефонів «I-Phone 5S», «Space Gray», «16 Gb», торгової марки «Apple».

Разом із телефонами було виявлено квитанції про повернення «Tax Free», виписані на пасажирів та невстановлених осіб. Однак пасажири автомобіля запевнили, що жодного стосунку до виявленого товару не мають і ніяких документів на нього не оформляли.

Згідно з квитанціями про повернення «Tax Free» загальна вартість мобільних телефонів – 696260,22 грн. Отже, водій вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною1 статті 483 Митного кодексу України.

Товари вилучено до рішення суду. Про це повідомили сьогодні, 19 червня, на сайті Львівського обласного управління Державної фіскальної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів