Львівські митники вилучили з незаконного обігу 15 одиниць вогнепальної зброї й 127 – холодної

14:16 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: медіа-центр обласного управління міністерства доходів

А також – майже дві тисячі набоїв.

Як інформує сьогодні, 13 листопада, медіа-центр обласного управління міністерства доходів, цьогоріч працівники Львівської митниці виявили 63 факти незаконного переміщення через кордон України зброї та боєприпасів, що перевищує показники минулого року на 125%. Начальник Львівської митниці Міндоходів Сергій Попазогло повідомив також під час брифінгу:

«У правоохоронні органи митниця надіслала 39 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Із незаконного обігу вилучено 15 одиниць вогнепальної зброї, 127 одиниць холодної зброї, пя’ть пневматичних гвинтівок, майже 2000 набоїв.

Якби ця зброя надійшла до адресата, це створило б загрозу життю та безпеці громадян. Адже якщо людина свідомо порушує правила переміщення зброї, то це вже свідчить про те, що подальші наміри у неї недобрі. Тому можемо впевнено сказати, що працівники Львівської митниці припинили не тільки незаконне переміщення зброї, але й вберегли здоров’я та життя громадян. 

Щодо порушників, то ними є як громадяни України, так і іноземці. Переважно перемістити зброю намагаються через автомобільні пункти пропуску, а також дуже часто в міжнародних поштових відправленнях».

Відтак журналістам було продемонстровано взірці вилученої зброї: шаблі ХVIII ст., луки, арбалети, рушниці, карабіни, пістолети, ножі, тесаки, мачете тощо.

Як повідомляв «ЩЛ», 1 листопада на Львівщині стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів й вибухівки, СБУ обезброїла 54-річного мешканця Львівщини, а в аеропорту «Львів» затримано цьогоріч валюти та дорогоцінностей на 1 млн. 300 тисяч грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів