Львівська прокуратура вимагає суворіше покарати за смерть міліціонера

18:27 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: hozna.ru

Ця установа наполягає перекваліфікувати його вбивство з необережності на умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, яке спричинило загибель потерпілого.

Як повідомляє в п’ятницю прес-служба обласної прокуратури, ця установа готує апеляційну скаргу щодо вироку Стрийського міськрайонного суду, котрий визнав 13 грудня винним у вбивстві з необережності (частина 1 статті 119 Кримінального кодексу України) до 3,5 років обмеження волі мешканця Львівщини. Той, перебуваючи в стані алкогольного сп’янння, завдав удару в голову співробітнику міліції, який, відтак, впав на бетонне перекриття, втратив свідомість, а через дев’ять днів помер у лікарні.

Цей конфлікт виник поблизу туристичного комплексу «Карпати» в селищі міського типу Славське. Під час судового засідання обвинувачений заперечив свою вину, пояснивши, що не мав умислу на заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому.

Натомість на думку прокурора, дії зловмисника підпадають під частину 2 статті 121 КК України – умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Тому прокурор орієнтував суд визнати його винним за вказаною статтею Кримінального кодексу України та обрати покарання у вигляді 9-ти років позбавлення волі.

Зважаючи на тяжкість злочину, прокуратура області із вироком першої інстанції не погодилась. На даний час у кримінальному провадженні готується апеляційна скарга.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів