Львівська прокуратура відкрила справу щодо погроз її слідчому

12:20 13 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Вона твердить, що його пообіцяли вбити.

Прес-служба прокуратури Львівської області повідомляє сьогодні, 13 грудня, що вчора невідома особа неодноразово вчинила погрозу вбивством та насильством щодо старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Львівської області у зв’язку із виконанням ним службових обов’язків. Мовляв, на його особистий абонентський номер мобільного зв’язку надіслано SMS-повідомлення із висловлюваннями про вчинення щодо нього насильницьких дій.

Окрім цього, погрози розправи опубліковані на особистій сторінці слідчого прокуратури в соціальній мережі «Вконтакті». З огляду на це, 12 грудня поточного року за вказаним фактом прокуратурою Львівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

Проведення досудового розслідування доручено СУ ГУ МВС України у Львівській області. Хід розслідування прокуратурою області взято на контроль.

Згаданий слідчий прокуратури проводить досудове розслідування кримінального провадження, порушеного 8 грудня поточного року за частиною 2 статті 161 Кримінального кодексу за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, приниження національноої честі та гідності, а також непряме обмеження прав громадян за ознаками політичних переконань. 

Як інформував «ЩЛ», у Львові викликають на допити євромайданівців, зокрема – працівників мерії Львова, начальнику її управління внутрішньої політики Андрію Шевціву пред’явлено підозру в «організації блокування транспортних комунікацій» студентами, особи яких намагаються встановити, карні справи проти них стимулює десант Генпрокуратури на Львівщині, співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву й народний депутат Ірина Сех була на допиті в слідчому відділі прокуратури, куди її викликали повісткою як свідка у кримінальному провадження, порушеному через мітинг 8 грудня у Львові, але відмовилася давати свідчення, а львів’яни масово відповіли слідчому, який інкримінує їм «розпалювання національної ворожнечі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів