Львівська область - серед найбільших порушників карантину

00:04 28 червня 2020 р.

Фото до новини

За останні дві доби правоохоронці перевірили понад 6 200 закладів: майже 3 500 закладів торгівлі, 2 тисячі закладів харчування, 850 нічних клубів і розважальних місць.

Про це сьогодні, 27 червня, на селекторній нараді, яку скликав Президент через зростання захворюваності на коронавірус, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що було складено 355 адміністративних протоколів. Найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях та в місті Києві.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що показник захворюваності значно зріс і становить понад 50 осіб на 100 тисяч населення. Ще 10 днів тому він був менше 40. Водночас летальність становить 2,6%, що свідчить про високий рівень лікування.

Очільник уряду попросив міських голів залучити муніципальні патрулі до роботи з відомствами, що здійснюють контроль, такими як, наприклад, Держпродспоживслужба, та іншими для дотримання санітарно-епідеміологічних вимог; обмежити роботу нічних клубів з 10-ї години вечора; поставити на жорсткий контроль муніципальний транспорт, а також покращити інформаційну політику та допомогти навчальним закладам підготуватися до дистанційної роботи.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тож уже сьогодні має бути підготовлено відповідні технічні можливості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів