Ломаковичу і спільникам, яким інкримінують розкрадання державних мільйонів, оберуть запобіжний захід

18:00 20 березня 2024 р.

Фото до новини

Розікрали 44 млн грн на реконструкції об’єктів військового містечка: на Львівщині затримали учасників фінансової оборудки.

Про це повідомили у департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, 

Серед фігурантів — два організатори, посадові особи одного з військових навчальних закладів та підрядної організації. Сімом учасникам організованої групи інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення.

За даним слідства, двоє мешканців Львова розробили схему зі заволодіння бюджетними коштами, які мали надавати на реконструкцію будівель одного з військових містечок області. Щоб втілити в життя свій план, залучили знайомих посадових осіб військового навчального закладу та комерційну структуру. З останньою надалі уклали договір підряду на виконання робіт по об’єктах. 

Для заволодіння коштами до офіційних документів вносили неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у «тінь» та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували. 

В такий спосіб учасники схеми заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 44 млн грн.

20 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали сімох фігурантів. За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону всім повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 та 5 ст. 191 (заволодіння майном в особливо великих розмірах організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Серед підозрюваних - два організатори, посадові особи одного з військових навчальних закладів та підрядної організації.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

У правоохоронних органах не називають прізвища учасників оборудки, але як раніше писав DailyLviv.com, підозру отримали семеро осіб – радник міністра фінансів, львівський бізнесмен Віталій Ломакович, його партнер по бізнесу Володимир Баб’як, директор дніпровської будівельної фірми «Укрстройкомплект» Єгор Клименко, бухгалтерка Світлана Маліцька та начальник відділу цієї фірми Олег Чубченко, а також полковник академії сухопутних військ Юрій Черевко та начальник військового ліцею в Червонограді Іван Сивоус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів