Лісогосп на Львівщині зазнав збитків на понад 3,8 млн. гривень

13:20 23 липня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: exo.in.ua

Посадовцям лісогосподарського підприємства на львівщині, які завдали йому збитків на понад 3,8 млн. гривень, загрожує п’ять років ув’язнення.

Про це повідомили в понеділок, 23 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «На підставі матеріалів контролюючих та правоохоронних органів, 20 липня, прокуратура Львівської області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом службової недбалості службовими особами одного із підприємств лісового господарства, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України. Вони належно не виконували свої обов'язки, а тому задали тяжких наслідків».

«З’ясовано, що правопорушники упродовж 2017 року видали лісорубні квитки на проведення рубки лісу категорії «Розчистка лісової дороги» на площі приблизно 4,9 га, об’ємом ліквідної деревини 545 кубічних метра. Водночас, за результатами проведення позапланової перевірки додержання суб’єктом господарювання вимог чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища з’ясувалось, що рубка «Розчистка лісової дороги» проводиться на існуючій квартальній просіці, ширина якої становить два метри», – поінформували також у прокуратурі.

«Лісова дорога в місці проведення рубки в матеріалах лісовпорядкування не значиться, лісогосподарський захід «розчистка лісової дороги» не запроектований, а отже вид рубки – «Розчистка лісової дороги» призначена вздовж неіснуючої дороги та ведеться фактично в лісовому масиві. Внаслідок проведення вищевказаної рубки покрита лісом площа безпідставно зменшилась на 4,9 га. Усе це що спричинило тяжкі наслідки та завдало збитків підприємству на суму 3,8 млн. гривень», – розповіли також у прокуратурі.

«На даний час у зареєстрованому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке доручено здійснювати слідчим Нацполіції Львівщини. Згідно чинного законодавства, у разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів