Квартири «свободівців» у Львові й Бродах обшукали через події на Майдані (відео, оновлено)

21:12 12 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба ВО «Свобода»

Керівнику партійного суду передали повістку на допит.


Відео: Львівський прес-клуб

Як інформував «ЩЛ», у ВО «Свобода» повідомили сьогодні, 12 жовтня, «Зранку у Львові відбувся обшук у квартирі, де зареєстрований заступник голови ВО «Свобода», керівник партійного суду Ігор Янків. Виламано двері»; «Також обшук у помешканні заступника голови ВО «Свобода», народного депутата України VII скликання Олега Панькевича, у Бродах на Львівщині».

У «Тwitter» ВО «Свобода» розповіли також у понеділок: «У постановах суду про обшуки в Сича, Янківа й Панькевича йдеться про їхню участь у подіях Майдану 20 лютого 2014 року». Натомість у прес-службі ВО «Свобода» повідомили сьогодні, 12 жовтня:

«Зранку 12 жовтня 2015 року міліція прийшла з обшуками в помешкання трьох заступників голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Приблизно о 07:00 прийшли в квартиру екс-віце-прем'єр-міністра України, заступника голови ВО «Свобода»  Олександра Сича в Івано-Франківську.

Обшук відбувається також у місті Броди на Львівщині - у заступника очільника партії, народного депутата України VII скликання, колишнього голови Львівської обласної ради Олега Панькевича. А в самому Львові прийшли в помешкання, де зареєстрований керівник партійного суду ВО «Свобода», народний депутат України VII скликання Ігор Янків.

У квартирі, де прописаний Ігор Янків, виламали двері. Свободівцю передали повістку на допит о 15:00 16 жовтня в головне слідче управління Генеральної прокуратури на вулиці Борисоглібській, 18 у Києві. До Олега Панькевича прийшли з автоматами і, окрім самого помешкання, чатують під вікнами.

Усередину не впускають адвоката. Олегові Панькевичу надали ухвалу Печерського суду Києва від 24 вересня 2015 року, у якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли, як відомо, відбувся розстріл Небесної сотні. Того ранку Олег Панькевич був біля готелю «Україна», допомагав виносити поранених.

У помешканні заступника Голови ВО «Свобода», екс-віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича обшук, відповідно до рішення Печерського райсуду Києва, проводить столичний слідчий прокуратури разом із місцевими працівниками СБУ, з якими прибули і поняті. Приводом для проведення обшуку також стали події Майдану, зокрема 20 лютого 2014 року.

Мовляв, оскільки однією з точок снайперського обстрілу майданівців зі столичного готелю «Україна» був 11-й поверх, а саме на цьому поверсі проживав Олександр Сич, будучи народним депутатом України, він може бути причетний до розстрілів чи володіти якоюсь інформацією. Характерно, що справа була порушена 2014 року проти самих майданівців за вказівкою Захарченка».

Про це повідомили сьогодні, 12 жовтня, в прес-службі ВО «Свобода». Натомість помічник генпрокурора Владислав Куценко  заявив в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Свободівці» Олександр Сич, Ігор Янків та Олег Панькевич не є підозрюваними у справі про події на Майдані. Але поки що у слідства виникли підстави, і необхідність перевірити саме ті приміщення, які були обшукані. Причини обшуку, поки в інтересах слідства я не можу вам назвати, саме цих приміщень, але всі пошукові дії узгоджені Печерським судом, тому все відбулося на законних підставах. Ще раз повторюю, особи на сьогоднішній день не є підозрюваними... Повідомляю, що ми однозначно проінформуємо про результати розслідування».

Сьогодні представники ВО «Свобода» Олег Панькевича, Ігор Янків та Руслан Кошулинський дали з цього приводу прес-конференцію у Львівському прес-клубі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів