Кримінальних "смотрящих" немає на Західній Україні, бо тут "останній хрін без солі доїдають"

08:35 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Генерал міліції, народний депутат від ВО "Батьківщина" Геннадій Москаль дуже добре поінформований про кримінальний світ в Україні.

Затриманого в аеропорту Бориспіль запорізького кримінального авторитета і "смотрящєго" області Євгена Анісімова замінить менш публічна і жадібна персона. Про це розповів генерал міліції, народний депутат "Батьківщини" Геннадій Москаль, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Депутат розповів, що Анісімов "свою справу зробив" - побудував систему, яку тепер очолить "менш публічна і менш жадібна персона. "Вже є ціла маса охочих. Подивимося, кого з них коронують. Але давайте не поспішати. Є у мене великі сумніви в тому, що Анісімову дадуть реальний термін", - сказав Москаль.

За словами Москаля, коли влада "влаштовує показуху, то все закінчується тихо". "Вся країна стежила за гучним затриманням екс-ректора Податкового університету Петра Мельника. Зараз його браслет, який він легко зняв і втік з країни, готують Анісімову - своїх рубають, але дають можливість відкупитися і втекти", - зазначив політик.

Москаль також розповів, яка ситуація з так званим "інститутом смотрящих" в Україні. "Не скрізь вони ("смотрящіє", - ред.) виправдані. Немає сенсу, наприклад, ставити "смотрящих" десь у Західній Україні, де "останній хрін без солі доїдають". Зате в центральних і східних регіонах суми нечувані. Запорізька область, Дніпропетровська, Харківська, Донецька завжди вважалися грошовими областями", - сказав Москаль.

Депутат зазначив , що "смотрящіє" є різних рівнів і різного ступеня впливовості. "Не обов'язково смотрящий тільки один - угруповань може бути декілька. Кожна з них ставить свою людину, яка курує всі питання в області. Вони конкурують за вплив і за галузі. Але якщо область гола і боса, то вони там не потрібні - нічого ділити і красти", - додав Москаль.

Нагадаємо, 21 жовтня в аеропорту Бориспіль був затриманий кримінальний авторитет Анісімов. Міліція підозрює його у вимаганні. Анісімову загрожує до 12 років в'язниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів