Контрабандист переправляв через кордон тютюнові вироби дроном

10:56 2 травня 2020 р.

Фото до новини

Прикордонник затримали втікача, простреливши колеса легковика "Шкода".

Учора ввечері, 1 травня, прикордонники Львівського загону отримали оперативне повідомлення про шум двигуна літального апарату типу «дрон» на напрямку державного кордону. Наряди виїхали для перевірки інформації.

Згодом біля одного з н.п. Іваничівського району прикордонники виявили легковик «Шкода». На вимогу військовослужбовців про зупинку автомобіля, водій не відреагував та, здійснивши спробу наїзду на прикордонника, вдався до втечі.

За декілька хвилин охоронці кордону знайшли цей автомобіль у лісовому масиві. Під час спроби зупинки водій знову не виконав вимогу прикордонників про зупинку та вдруге здійснив спробу наїзду на прикордонників.

З метою зупинки легковика та враховуючи загрозу життю співробітникам Держприкордонслужби, наряд здійснив попереджувальні постріли та в колеса транспортного засобу. Після чого, вже з пробитими колесами, автомобіль вдалося зупинити.

До місця події було викликано наряд поліції та карету швидкої допомоги, адже водій отримав осколкове поранення. До приїзду швидкої прикордонники надали правопорушнику першу медичну допомогу.

Під час опитування пасажира авта з’ясувалося, що ще до приїзду військовослужбовців, дві особи, які були в цій автівці, вийшли з неї в лісовому масиві.

За результатами пошукових заходів прикордонники виявили громадянина України з документами та з'ясували, що раніше цю особу вже затримували польські колеги за переміщення тютюнових виробів. Також на місті події було виявлено літальний апарат та два пакунки з товарами медичного призначення – захисними масками.

На цей час водій «Шкоди» в лікарні. Його життю нічого не загрожує. На місці подій працюють представники ДБР та Нацполіції. Тривають слідчі заходи.

За цим фактом до поліції скеровано повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ст.342 ККУ «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Таке повідомлення поширила Держприкордонслужба

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів