Ексзаступницю міністра культури підозрюють у заволодінні нерухомістю державного підприємства - НАБУ

19:56 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

НАБУ та САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури, ексначальнику управління Міністерства культури і ще п'ятьом особам у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України».

Про це повідомляє НАБУ, пише Dailylviv.com.

«1 лютого 2023 року НАБУ і САП повідомили сімом особам про підозру у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України». Йдеться про 14 будівель та споруд на околиці Києва. Орієнтовна вартість майна – майже 42 млн грн. Завдяки зусиллям антикорупційних органів ці активи повернули державі», – наголошує відомство.

Як стверджує НАБУ, про підозру повідомили ексзаступниці міністра культури, ексначальнику управління Мінкульту, колишньому першому заступнику генерального директора «Національна кінематека України», арбітражному керуючому-керуючому санацією ДП «НКУ»; двом організаторам злочинної схеми (бенефіціарні власники низки ТОВ) та керівнику ТОВ, який придбав майновий комплекс ДП «НКУ».

За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

За інформацією Dailylviv.com , йдеться про ексзаступницю міністра Тамару Мазур, яка підписала план санації ДП «НКУ», директора ТОВ «Вест Прайт» (тоді цю компанію очолював Олександр Радько) і арбітражного керуючого санацією Руслана Бандуристого.

СБУ повідомила подробиці обшуку у Коломойського

Підписував збиткові для держави угоди на користь Фірташа, - ексміністру повідомили про підозру

Кадрові рішення Уряду: звільнення-призначення 1 лютого

СБУ у Столара шукає гроші Медведчука і Козака

СБУ викрила ексначальника департаменту Міноборони на розтраті понад 100 млн грн державних коштів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів