Коломойському суд обрав запобіжний захід

20:37 2 вересня 2023 р.

Фото до новини

Коломойського підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей.

Олігарху Ігорю Коломойському обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці у Дніпрі з можливістю внесення застави у понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного, пише Dailylviv.com.

Також Коломойський повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Оскаржити рішення адвокати можуть впродовж п’яти днів.

Коломойського підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей.

За даними слідства, впродовж 2013-2020 років Коломойський вивів за кордон пів мільярда гривень, використовуючи підконтрольні йому банківські установи.

Коментуючи сьогоднішнє судове рішення, Центр протидії корупції нагадав, що в лютому у справі про махінації з нафтопродуктами і несплату податків йшлося про 40 млрд грн. Але тодішні обшуки СБУ та БЕБ за 7 місяців так і не вилились у підозру Коломойському. 

Після судового засідання адвокати Коломойського наголосили, що тепер вони очікують на текст судового рішення. Вносити заставу не планують, подаватимуть апеляцію. За їхніми словами, з зали суду олігарха доправили до будівлі СБУ на Аскольдовому провулку.

«Суд навіть не зазначив, на який рахунок якого суду переказуватиме ці кошти. Це перше. По-друге, у слідчого судді немає повноважень визначати місце утримання особи. Це визначає орган досудового розслідування, чи є відповідна особа. Чим керувався суд – я хочу подивитися у судовому рішенні», - зауважив Олександр Лисак.

Коломойському вручили підозру за шахрайські схеми (відео)

У Дніпрі знайдено підвал з тіньовою бухгалтерією Коломойського

Обшук в олігарха Коломойського: витік інформації чи фейк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів