Прибульці з Києва переховували у курнику на Львівщині гуманітарку

13:41 3 липня 2023 р.

Колишній курник у селі Убині на Львівщині використовували для зберігання величезних обсягів товарів гуманітарки.

Колишній курник у селі Убині на Львівщині використовували для зберігання величезних обсягів товарів гуманітарки.

Суд скасував арешт на склади в Убинях, де буцімто невідомо хто зберігав сотні тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомили Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

Слідча суддя Личаківського районного суду Львова Світлана Леньо скасувала арешт на два склади в селі Убині, де навесні цього року детективи Бюро економічної безпеки виявили сотні тонн гуманітарної допомоги з різних країн ЄС.

Клопотання про скасування арешту подали власники складів Андрій Слюзар та Любомир Мамчук, на тій підставі, що не можуть використовувати своє майно, хоч вони не є підозрюваними чи обвинуваченими у кримінальному провадженні, в рамках якого 5 травня було накладено арешт.

«Вилучене майно не відповідає ознакам речових доказів, не використовується стороною обвинувачення під час здійснення досудового розслідування», – мотивували свої клопотання Слюзар і Мамчук.

І заявники, і детективи БЕБ у судові засідання не з'явилися, хоча їх повідомляли про засідання. В результаті суддя Світлана Леньо вирішила скасувати арешт, бо він не забезпечує «справедливий баланс» між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту інтересів власників.

Раніше Львівський апеляційний суд відмовився зняти арешти з цих складів. Тоді прокурор заявив, що скасування арешту у подальшому унеможливить їх конфіскацію – у разі доведення, що склади стали засобом вчинення злочину.

Про склади в Убинях з сотнями тонн гуманітарної допомоги стали відомо ще 25 квітня. Проте досі детективи БЕБ не встановили власників цих товарів і не висунули жодних звинувачень. Врешті - всі товари вилучили і передали військовим, а також у Херсонську та Миколаївську області.

На підпільному складі гуманітарки в Убинях переховували й товари Міноборони

Правоохоронці Львівщини не можуть знайти власників гуманітарки з підпільного складу в Убинях

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів